Schepen van Deinze neemt ontslag na winkeldiefstal: "Zo ben ik niet, moet zeker zijn dat dit nooit meer gebeurt"

Schepen van Deinze neemt ontslag na winkeldiefstal: "Zo ben ik niet, moet zeker zijn dat dit nooit meer gebeurt"

Vorige week heb ik inderdaad enkele speldjes ter waarde van vier euro en een klein plantje in mijn tas gestoken“, zegt Van Hove. "Ik heb geen idee van wat er juist gebeurd is, dit zijn zaken die mij nog nooit eerder zijn overkomen. Ik onderga momenteel een heel zware behandeling voor mijn reuma, met hele zware medicatie. Die medicijnen kunnen ervoor zorgen dat mensen hun remmingen verliezen." Volgens de schepen ligt het niet in haar aard om te stelen.  "Nog nooit eerder in mijn leven heb ik iets ontvreemd". 

“Toen een medewerkster mij op de winkeldiefstal aansprak, was ik enorm van slag”, gaat Van Hove verder. “Ik heb meteen mijn excuses aangeboden en de spullen betaald, ik heb nooit politie gezien of gesproken.”

Ik onderga momenteel een heel zware behandeling voor mijn reuma. Die medicijnen kunnen ervoor zorgen dat mensen hun remmingen verliezen

Trees Van Hove (CD&V), oud-schepen Deinze

"Gisteren heb ik beslist om ontslag te nemen als schepen en gemeenteraadslid, om me persoonlijk te laten begeleiden. Want dit ben ik niet, en mensen die mij kennen weten dat. Ik heb dan ook heel veel spijt van wat er gebeurd is en neem met pijn in het hart afscheid van mijn functie als schepen. Maar ik moet er zeker van zijn dat zoiets nooit meer opnieuw gebeurt.”

Van Hove kwam in 2006 voor het eerst op voor CD&V in Deinze. In 2011 werd ze schepen van Welzijn, Burgerlijke Stand en Personeel. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 werd ze schepen van Onderwijs, Kinderopvang en Lokaal Mondiaal Beleid. 

Volgende lezen

Uitbater elektrozaak Tielt-Winge herkent winkeldieven, sluit alle deuren en belt politie: 2 mannen aangehouden

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.